Rotaryclub Kennemer Laat maakt onderdeel uit van het netwerk van Rotary International. Rotary International is actief in 200 landen en er zijn wereldwijd 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden.

Rotaryclub Kennemer Laat komt eenmaal per twee weken ’s avonds bij elkaar (vanaf 20:30 uur) in Café de Zwaan in Haarlem. Enkele vaste onderdelen zijn een spreker/TED talk, lief en leed, who is who en het bespreken het lopende serviceproject zoals de SantaRun in december en/of clubactiviteit.

Bijzonder fellowship

Een Rotaryclub is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door een of hooguit twee leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Rotary werkt voor een clublid op twee fronten: door samen succesvolle projecten aan te pakken, ontstaat vriendschap (‘fellowship’). Deze fellowship wordt ook wel omschreven als ‘de brandstof van de club’. Door de bijzondere onderlinge contacten groeien vaak vriendschappen voor het leven. Rotary reikt veel verder dan je eigen club: elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub waar dan ook ter wereld.

Rotary Club Kennemer Laat bestaat voornamelijk uit veertigers.

De eerste aanzet tot Rotary Club Kennemer Laat werd gedaan in 2011.

Wil jij je aanmelden voor Rotaryclub Kennemerlaat mail dan naar onze secretaris Ignaat Verhees:

ignaat@truekinetix.com